Seguí Stüdyo Daire

Buenos Aires'te 1940'larda inşa edilen yapının içinde yapılan dönüşüm projesi Carol Burton tarafından tasarlandı.

Bu mimari müdahalenin amacı, Buenos Aires’in Palermo bölgesinde 1940’larda inşa edilmiş yapının içindeki küçük bir daireyi yeniden ele almak. Zamanının pitoresk mimarlığı, dış hacimlerinden yapı programının organizasyonuna kadar, yapının her yerinde yansıtılmış.

Sadece 54 m2 yüzölçümüne sahip apartman dairesi müdahaleden önce parçalı bir plana sahipti. Zemin katta bir lobi, tuvalet ve iki ofis; asma katta başka bir ofis, tuvalet ve küçük bir mutfak vardı.

Malzemeler 1990’lardaki konut stilini akla getiriyordu ve en son yenileme çalışmasından kalmıştı: ahşap zemin, siyaha boyalı demirler, sarıya boyonmış sıvalı duvarlar. Halihazırda var olan mobilyalar da bu zamana özgüydü. Bu yenileme çalışmasının amacı daha şeffaf ve aydınlık, aynı zamanda sıcak, işlevsel ve inovatif bir mekan tasarlamaktı.

Yapılan en önemli değişim, eskiden ayrı olan lobiyi, mutfağı ve ofis-oturma odasını içeren ortak bir alan yaratmak oldu. İşlevsel esneklik sağlayan mekan evin en önemli bölümü haline geldi. Merdiveni, depo alanını, mutfağı ve tuvaleti barındıran yeni bir hacim yaratıldı. Asma kata tuvalet ve yatak odası yerleştirildi. Tuvaleti daha aydınlık yapmak için yatak odasını yanındaki banyodan ayıran cam bir panel kullanıldı.

Özel olarak tasarlanmış mozaik ve yer karoları dışıdaki zeminlerde doğal meşe kullanıldı. Aydınlatmalarda genellikle endirekt ışıklar, küçük bölümlere ve mobilyalara düşen küçük ışık kaynakları tercih edildi.

Mobilya kullanımında sadece en gerekli parçalar kullanıldı; mobilya seçimlerinde de kullanılan malzeme paletinin dışına çıkılmadı.

Etiketler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.